میوه ها سرشار از ویتامین وفیبر ومواد مغذی هستند مخصوصا الوها والوچه ها به جهت داشتن فیبر سر سبد هستند.

به خاطر اینکه میوه ها همیشه در دسترس نیستند از روشهایی مانند خشک کردن ،کنسرو کردن و چیپس کردن استفاده می شود. در بین این روشها خشک کردن و ان هم خشک کردن به صورت طبیعی بهترین گزینه است.

به خاطر حفظ رنگ و یا ماندگاری بیشتر در حین خشک کردن از مواد دیگری نیز استفاده می شود . باید گفت که اگر یک ماده غذایی واقعا سالم و به دور از سموم و مواد شیمیایی باشد در معرض حمله حشرات و کرمها قرار می گیرد . پس وجود کرم یا حشره یا هر افت زنده در درون یا روی  خشکبار یا آجیل نشان دهنده این است که این ماده غذایی دارای سم یا ماده شیمیایی مضر نیست .

اما برای ایجاد ماندگاری و حفظ ظاهر زیبای میوه و خشکبار از موادی مانند محلول تیزاب یا دود گوگرد استفاده می شود . توصیه سایت خشکبار بست به عنوان تولیدکننده  و عرضه کننده این نوع محصولات ،به مصرف کنندگان عزیز استفاده از موادی است که به صورت طبیعی خشک شده اند  و البته عاری از افت باشند .این در صورتی است که محصولات تولید شده با  روشهای درست خشک شوند و در شرایط مطلوبی نگه داری شوند .

روش خشک کردن الو والوچه سیاه به روش طبیعی

اگر چه نوعی از الو ها بعد از رسیدن  روی درخت سیاه هستند اما الوچه ها بعد از رسیدن به رنگ زرد یا سبز ویا قسمتی از سطح انها یه رنگ قرمز ویا متمایل به قهوه ای هستند . اما همه اینها اگر زیر نور افتاب با روشی که توضیح داده خواهد خشک شوند به رنگ سیاه در خواهند آمد. و اصطلاح آلوچه سیاه از این جهت به کار برده می شود.

پس از رسیدن الو یا الوچه نباید اجازه دهیم تا میوه انقدر نرم شود که با دست زدن به ان یا غلطیدن روی هم ویا در سبد قرار گرفتن له شود وهم چنین نباید نارس و سبز باشد . با در نظر گرفتن این شرایط میوه ها را باید پس از چیدن در روی یک سطح صاف که روی ان خاک نرمی ریخته شده وسنگریزه ای در داخل خاک نباشد به ارامی بریزیم تا پوست میوه ترک بر ندارد و آگر با همچین میوه ای برخورد کردیم بهتر است در همان ابتدا انرا از میوه های سالم جدا کنیم . میوه ها را کنار هم روی خاک نرم پهن می کنیم طوری که روی هم نباشند . هرنوع برگ درخت یا شاخه های خشکیده را باید از میوه ها دور کنیم چون بعد از خشک شدن به میوه ها خواهند چسبید .

بعد از اینکه تمام میوه ها روی خاک قرار گرفت با یک نایلون بزرگ شفاف روی میوه ها را به مدت دو الی سه روز بسته به دمای هوا می پوشانیم .

وبعد ار دو سه روز نایلون را بر می داریم وخاک نرم را به مقدار خیلی کم روی میوهها می پاشیم چون بعد از برداشتن نایلون روی میوه ها قطرات اب ورطوبت هست این خاک روی میوه ها می چسبد . بعد از گذشت تقریبا یک هفته میوه هایی که چروکیده وخشک شده اند را بر می داریم وبرای بقیه که نیمه خشک هستند یک یا چند روز دیکه فرصت می دهیم تا کاملا خشک شوند .میوه های جمع اوری شده را که به صورت کاملا طبیعی خشک شده اند پس ار سایز بندی وتمیز کردن اولیه در جای خشک وخنک نگهداری می کنیم وقبل از استفاده انها را با اب سرد می شوییم. در بازار شما به الوچه هایی را می خرید که شور هستند والبته به صورت طبیعی خشک شده اند به نظرتون علت شوری چیست و به چه علت به انها نمک می زنند ؟

الوچه هایی که خشک هستند قبل از فرستاده شدن به بازار چندین بار شسته شده ومیوه های ریز وناسالم وترک خورده از انها جدا می شوند .در اخرین مرحله شستشو به خاطر اینکه شاید این میوه ها ماهها در مغازه ها باقی خواهند ماند وبه علت شسته شدن وشرایط نگهداری نامطلوب در مغازه ها فاسد خواهند شد ،به انها نمک زده می شود واین نمک جذب میوه ها می شوند. نمک موجود در این محصولات برای سلامت مضر است مخصوصا که در این دوران فشار خون  گریبان گیر اکثر افراد جامعه است.